Мовний табір "Rainbow"

Go

camp.

13.08.2018

Розпочав роботу щорічний мовний табір "Rainbow". За програмою GoCamp до табору приїхала волонтер із Марокко Зінеб Хоусін. В перший день роботи мовного табору волонтерка познайомила зі своєю країною. Наші учні розповіли про свою країну, селище, про себе. Зінеб проводила різні ігри, учні представили свої команди. Спілкування проходило в невимушеній формі англійською мовою.

14.08.2018

Робота мовного табору набирає обертів. Сьогодні діти разом з волонтером та вчителями ознайомлювалися з поняттям підприємець та основами підприємницької діяльності. Головна ідея сьогоднішнього практичного заняття - створення додатку до мобільного зв'язку "Київстар" та розробка логотипу. Компанія "Київстар" надала навчальні матеріали для перегляду, що допоможуть в роботі дітям. Зінеб повеселила учасників табору розвивальними іграми, естафетами, під час яких діти розважалися та удосконалювали навички спілкування англійською.

15.08.2018

Сьогодні у таборі день розпочався з веселої ранкової зарядки, що додала бадьорого настрою і налаштувала всіх на творчу і активну роботу. Зінеб запропонувала ігрові завдання, під час яких учасники розподілилися на мікрокоманди і створювали пантоніми. Робота над проектом проходила у вигляді аналізу власних ідей додатку Київстар. Вчителі та учні у невимушеному спілкуванні ближче познайомилися з волонтером. Дітей зацікавили уподобання Зінеб. Дівчина розповіла, що їй дуже сподобалася українська кухня: сирники, млинці, борщ, вареники. А ще їй зацікавила екскурсія селищем, яку провела випускниця школи Скакунова А. Анастасія навчається на факультеті арабської мови Київського національного лінгвістичного університету, вона гостинно приймає Зінеб у своїй родині.

16.08.2018

Сьогодні до мовного табору завітали почесні гості: начальник відділу освіти Крутько В.В. та перший заступник голови Більмацької РДА Василенко О.П. Вони привітали Зінеб, подякували за те, що відвідала наше селище і подарували волонтерці сувеніри напам’ять про Україну.

А в таборі з самого ранку звучать пісні англійською мовою. Учні в їх супроводі займалися ранковою зарядкою, Зінеб підготувала цікаві танцювальні рухи. У роботі над проектом діти переглядали ролик, надісланий компанією Київстар, для створення власного відео.

Після обіду Зінеб разом з учнями та вчителями відвідали музей-садибу Саєнка В.М. у Благовіщенці. Волонтерка ознайомилася з українським народним побутом, взяла участь у козацьких забавах, помилувалася красою природи на березі перлини нашого краю – річки Берда.

17.08.2018

Сьогодні в таборі продовжувалися командні ігри в супроводі веселих мелодій. Учні вже подружилися з Зінеб і з нетерпінням чекали ранкової зустрічі. При спілкуванні англійською допомога вчителів стала майже непотрібною - усі вільно розуміють один одного. А в роботі над проектом почалося втілення власних ідей у творчу презентацію. Підготовка.додатку Київстар триває.

Після обіду учасники мовного табору відвідали концертну програму в музичній школі. Зінеб була в захваті від прекрасного виконання класичних мелодій нашими учнями та викладачами музичної школи.

20.08.2018

Робота в таборі продовжується. Учні аналізували свої опитування, продовжували працювати над розробками додатків до мобільного зв'язку.

21.08.2018

Традиційно заняття в мовному таборі розпочалося з розминки. Учні продовжували працювати над додатками, створювати відеороботи.

22.08 - 23.08.2018

Як не прикро, але робота мовного табору завершується. Створені додатки до мобільного зв'язку "Київстар", які були урочисто презентовані групами. Учасникам так не хотілося прощатися з табором, тому вони на згадку залишили яскравий знак оклику на асфальті.