2019 рік

Учасник конкурсу в номінації "Захист Вітчизни" Заярський Олександр Васильович

Перша вершина

12 квітня у м. Суми завершено роботу третього туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» у номінації «Захист Вітчизни». У цей етап вийшли 25 найкращих вчителів – переможців обласних етапів конкурсу, серед яких представник з нашого району, вчитель Більмацької спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Інтелект» Більмацької районної ради Запорізької області, Заярський Олександр Васильович, учитель історії, правознавства, предмета «Захист Вітчизни».

З 4 по 12 квітня – упродовж восьми днів змагань Олександр Ваасильович випробовував свої сили на всеукраїнському рівні. Високий рівень науково-теоретичної підготовки та педагогічної майстерності проявив під час конкурсних випробувань: «Практична робота», «Методичний практикум», «Тестування з фахової майстерності». І це мало свій гіднй результат – вихід у фінальну частину Всеукраїнського етапу конкурсу.

На фінальному етапі Олександр Васильович гідно продемонстрував свої інноваційні педагогічні знахідки та ідеї, презентував методичні досягнення Під час конкурсних випробувань «Проект» та «Урок» Олександр Васильович показав володіння широким діапазоном методів, форм, засобів, педагогічних прийомів, що дозволили розкрити його педагогічний талант, фахову майстерність, його неповторність і стати дев’ятим в Україні!

Шановний Олександре Васильовичу! Наш район пишається Вами! Ви дійсно професіонал високого класу, відданий своїй справі, відкритий до нових знань. Нехай це високе досягнення буде гарним початком великої справи, яка Вас чекає попереду!

Нікому не секрет, що однією з головних умов успішної педагогічної діяльності є професійна компетентність вчителя. Постійне самовдосконалення, творчий педагогічний пошук, бажання опанувати нові освітні методики – ось характеристики переможця обласного етапу конкурсу «Учитель року-2019» в номінації «Захист Вітчизни» - учителя Більмацької спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Інтелект» Зарського Олександра Васильоваича.

Протягом жовтня – лютого учасники конкурсу «Учитель року» проходили різні конкурсні випробування: на зональному етапі – тестування з фахової майстерності та захист проектів; на обласному етапі знову тестування - ускладненого характеру, завдання фахової практичної роботи; захист проекту; створення конспекту уроку та аналіз, проведення уроку в закладах загальної середньої освіти м. Запоріжжя. Олександр Васильович під час конкурсних випробувань показав високий рівень професіоналізму, отримав найвищі бали фахового журі, зацікавив своїми методами та прийомами роботи викладачів і учнів Комунального закладу Запорізького обласного ліцею-інтернату “Захисник” Запорізької обласної ради.

Педагогічний стаж Олександра Васильовича 13 років. За цей невеликий проміжок насиченого вчительського життя він проявив себе як демократично мислячий, поінформований та компетентний вчитель, ознайомлений із новими досягненнями та науковими і педагогічними дискусіями на національному й світовому рівнях.

Добре розуміючи, що школа на уроках Захисту Вітчизни не навчає воювати, а прищеплює вміння оберігати і захищати свій будинок, сім'ю, Батьківщину, вчитель формує в юних захисників віру в себе, високі моральні принципи, почуття власної гідності, усвідомлення того, що ти невід’ємна частинка рідної землі, саме ти повинен встати на її захист у важливу хвилину.

Зичимо Олександру Васильовичу творчих успіхів та наснаги, сподіваємось на його успішний виступ на фінальному етапі Конкурсу у м.Суми!!!

Заярський інф карт